tiistai 27. lokakuuta 2009

Kaikenmoisia kuulumisia

Eilen oli harvinaisen huono päivä. Onneksi kuitenkin on salibandy. Sinne voi mennä huonollakin fiiliksellä. Vaikka sekin oli yhtä tuskaa, mutta ainakin kaikin puolin parempi olo oli kotiin tullessa. Pari tuntia meni miettiessä mennäkö oksentamaan vaiko ei. No ei tarvinnut ja maailma oli taas niiden tuntien jälkeen parempi paikka elää. Ainakin siihen asti, kunnes vajaa tunnin sängyssä pyörimisen jälkeen hermostuin kämppiksen näppiksen hakkaamiseen ja ilmaisin, että nyt on aika mennä muualle, minä haluan nukkua.

Vajaa kuuden tunnin unien jälkeen olikin sitten arjen askareet edessä. Uusi työpaikka ja uudet ihmiset ja uusi työmatka ja kaikki muukin uutta. Vähän meinasi jännittää, että kuinkakohan käy, koska edellinen harjoittelupaikka oli niin loistava. No, ensimmäisen päivän perusteella mielenkiinto pysyy yllä ja paikalla on tarjota vaikka mitä! Lyhyesti: Kunnallinen kuntoutuskeskus, jossa on 20 vuodepaikkaa sekä talon ulkopuolelta tuleville ryhmäohjausta ja kuntoutusta. Talossa on pääasiassa ns. lähihoitajia, fysioterapeutteja ja toimintaterapeutteja. Tiloja on kahdessa kerroksessa: potilashuoneet, pieni harjoittelusali, kuntosali, pieniä terapiahuoneita, uima-allas, harjoituskeittiö, oikea ruokalan keittiö, ruokailusali x 2 ja toimistoja..
Mukavia ihmisiä tuntui talo olevan pullollaan. Sain jopa hienon suomenkielennäytteen: "Saisinko lasillisen punaviiniä kiitos!" Siihenhän ei voinut kun vastata myöntävästi, mutta ei työajalla. Sitten myös maantietoa oli tänään.. Suomen pääkaupunki on Reykjavik. Ei kovin kaukaa haettua. Ja islantilaisen mielikuvan mukaan suomen ja ruotsin kielet ovat aikalailla samanlaisia. Tätä piti oikein miettiä, miten niin vakavalla naamalla esitettyyn väitteeseen voi vastata EI OLE! Ja kaikki suomalaiset puhuu vissiin ruotsia. Koska kaikki kysyvät että jos olen kerran Suomesta, niin enkös minä sitten puhu ruotsia. Puhun minä, muttei toki kaikki suomenmaalla asustavat. En tiedä millaisia uskomuksia ja "totuuksia" suomalaiset sitten heittelevät ulkomaalaisille, mutta kyllä joskus tekisi mieli pitää pieni luento meidän suomalaisten puolesta.
Ai niin. Minulla on pullat hyvin uunissa, jos hauskoja juttuja kannattaa yhtään miettiä. Koska joku väitti, että suomalaiset ovat maailman rikkaimpia.. ja kaikki taas tietävät että tanskalaiset ovat maailman onnellisimpia :)

Mietin tässä, että viimeisen viikon aikana on taas tapahtunut niin paljon, että en edes tiedä kannattaako sitä lähteä purkamaan. Eihän kukaan niistä harvoista lukijoistakaan jaksa lukea.. No annan teille kuitenkin viime tiistailta yhden elokuvavinkin: Adam´s Apples in English. En tiedä onko kukaan sitä nähnyt. Mutta siinä tiivistyy tanskalaisen omaperäisen huumorin ainekset. En osaa edes löytää sanoja kuvailemaan tätä kokemusta mitenkään, joten jos kiinnostaa, niin katsokaa se ja kertokaa minullekin miten sitä voi kuvailla. Elokuvaillassa tarjottiin myös ruotsalainen Ondskan, joka on verrattavissa Paha maa -elokuvaan. Oli sekin tietenkin kokemus, kun puhe on ruotsiksi, tekstit, jotka pitää kielestä huolimatta aina lukea, englanniksi ja sitten tuli siellä väliin hieman suomeakin.


Pitänee tuota mennyttä viikonloppua hautoa hieman, jotta sen sata kilometriä saa tiivistettyä luettavaan muotoon. Paljonhan sitä nähtiin ja koettiin.. Ehkäpä tästä vielä saan aikaiseksi jonkinmoisen Kööpenhamina tourin tänne sivuille. Jos tuosta ei pian putkahda minulle prinssiä päiviäni sekoittamaan :)
Nyt alkaa kuitenkin olla unien aika, jotta huomenna jaksaa taas tehdä töitä. Jos vaan unta saa, vähän huonolta se näyttää.. Kokeillaan nyt kuitenkin.

Hyvää yötä ja hyvää keskiviikkoa kaikille :)


Christianshavns Voldgadella tapahtunutta:

Kuinka moni tietää mikä on vedenkeitin?  Kuinka moni on käyttänyt sitä joskus? Kuinka moni tietää kuinka sitä käytetään ihan oikeasti?
Noh. Minähän istui tässä yhtenä iltana varmaan blogia kirjoittamassa, kun huomaan että nyt on keittiötason kupeessa jonkinmoista junnaavaa liikettä. Ahaa, siellä ollaan vedenkeittopuuhissa! Niin no, mitäpä ihmeellistä siinä olisikaan.. Mutta. Kannuunhan hän on saanut kuitenkin vettä, mutta.. Miksi hän pitää sitä alustaa kädessä, mihin se kannu kuuluisi laittaa? Miksi?! Miksi hän yrittää laittaa alustaa kannun päälle? Miksei hän koeta saada sitä kannua siihen paikoilleen, niin kuin se oli ennen kuin hän sen siitä otti pois?!?!

- Marika?
- Yes?
- How do you use this?
Hmm.. well.. Laita se alusta siihen pöydälle ja kannu siihen.
- ???
Hetki, mä tulen laittamaan.. Näin katsos.
- Aaaaa.. Ok! Thanks!

- Voisitko laittaa vähän lisää vettä siihen kannuun niin minäkin saisin teeveden samalla?
- Yes, sure!
Hän laittaa vettä kannuun..
- Marika?
- Yes?
- How did you put this on its place?
- ?!?!?! Well.. *huokaus*
Asetellaan se kannu siihen alustalle ja painetaan tämä nappi alas niin siinä se sitten porisee.
-Okey, thank you!
- You´re very welcome...


2 kommenttia:

  1. Ihan vaikuttais uusavuttomilta nuo sun kämppikset.. :)

    Vaikka kirjotat miten pitkää tekstiä niin lukea kyllä jaksaa ihan taatusti.. sulla on mielenkiintonen blogi.

    VastaaPoista
  2. How to Make Money on Virtual Sports Betting
    Online betting is 1xbet the most popular way to bet หาเงินออนไลน์ on sports, especially on soccer and basketball. That's why it's one of the easiest and most 바카라 사이트 straightforward types of

    VastaaPoista